Resebrev 16

Position Sopromar, Lagos, Algarve, Portugal 080207.


Stilla kväll hemma i båten. Kramade Clas på DoubleFun farväl. Clas och Marianne flyger hem i morgon på någon månad.
-” Inte vet jag varför”, sa Clas, ”men det gör vi.”

Veckan som gått sedan Redaren flög hem har varit full med aktivitet, mest från min sida och minst från varvets sida. Jag fortsätter arbeta med trävirket utombords. Det har tagit mycket stryk under åren som gått. Det mesta går att få riktigt fint, men inte allt. Skrapa, slipa, olja och fernissa i oändlighet …..

I tisdags skulle det vara karneval i hela Portugal. Jag gick ut på stan med kameran för att få lite fina bilder …… Det enda jag såg var 3-åringar, grinande med glass i händerna iklädda antingen ”spiderman”-kostym (pojkar) eller prinsessklänning, ibland Pippi-peruk (flickor).
Mer karneval blev det inte i Lagos. En polisman upplyste mig och Clas och Marianne att det inte varit någon karneval här de senaste 20-25 åren. Så jag fick nöja mig med TV-bilder från olika städer i Portugal samt från karnevalen i Rio.

Så små klädesplagg som på bilderna från Rio tror jag aldrig jag sett. Men dom var säkert dyra……

Arbetet med båten tar fart, långsamt. De uppskurna hål som gjorts för att dränera fukt som kommit ner via röstjärnsinfästningarna har plastats igen och uppbyggnaden av skrovet, som nu torkat tillräckligt, är påbörjad.

Ja, livet har sin gång i ensamheten här nere i sommarvärmen. Jag går iväg till South Bar ett par gånger i veckan och läser mail, skriver mail och uppdaterar hemsidan.
Säger ”Morning” till japanerna om babord och till holländarna om styrbord.
”Bom Dia” till varvskillarna och hoppas att dom är på väg till Arctic Fox.
Slipar och fernissar.
Mår gott!

Kapten