Resebrev 21

Lagos 080619

Pensionen har ramlat in på kontot! Nu kan vi leva ett tag till.
Men i förrgår hade vi två man ombord för att byta propeller-lagerpackning. Det tog en hel dag och därmed en hel del av pensionen ….. Jag är mycket glad att jag inte försökte göra det själv dock och teknikerna från varvet var inte så glada åt ett mycket trångt och besvärligt arbete. Men nu är det gjort. Två packningar bytta. Joao konstaterade att den innersta packningen troligen inte var bytt sedan båten byggdes för 23 år sedan. För att få den bytt måste man demontera en häftig koppling på axeln och bara det tog flera timmar.
Men nu är det gjort i alla fall, och vi är glada över det.

I morse seglade Aguila iväg. Vi stod och vinkade åt Kjell och Eva när dom sakta gled ut genom kanalen mot havet. Fast dom kom inte så långt. Båten är troligtvis häftigt beväxt efter 9 månaders stillaliggande i Marina de Lagos. Kjell ropade upp på VHF-en och bad om tfn till Sopromar för att lyfta och göra rent. Dom kom 4,5 M och ligger på svaj i nästa flodmynning, Alvor, för att komma tillbaka i morgon och lyfta.

Vi själva tog en lyxtur ut på havet i 35 knop med Dolphin Watching tillsammans med 8-10 andra turister. Och vi träffade på två skockar som lite lojt visade sig omkring rib-båten c:a 10 M från land. Vi tog massor med bilder, men de flesta visar bara plasket efter delfinerna ….

Värmen har kommit tillbaka efter några dagars svenskt sommarklimat. Nu är det tropiskt och svettdrivande, men det är ju därför vi är här, eller hur …..

Kapten