Resebrev 25

Almerimar 080711

Så ligger vi i en hamn vi aldrig varit i förr. Almerimar. En enorm marina 126M från Gibraltar. Välordnat och all service man kan tänka sig. El, vatten, barer med utsikt över båten, tvättmaskiner, chandlers, supermercado, vänner …..

Bättre kan det inte vara!

Vägen hit blev stillsam bortsett från dimman som hindrade oss från att runda Gibraltars Europa Point för ett par dagar sedan. Vi hade plötsligt 10 m sikt och tvärvände, drejade bi mellan två ankrade tankers i 1½ timme innan vi försiktigt kunde runda udden och ta kurs 77 grader mot Almerimar. Dessförinnan hade vi tankat 540 liter diesel varav 140 i reservdunkar på däck. Så billig diesel som i Gibraltar lär vi inte hitta om vi inte drar till Marocko. Men det har vi inte tid för på den här etappen. Vi måste vara i Palma de Mallorca om två veckor.

Vi kommer långsamt in i det sedan tidigare invanda långseglarlivet. Halva dagen ägnas åt underhåll av båten, resten åt att bunkra och möjligen vara turister en stund. Men det är ett liv som vi inte vill var utan!

Inte långt ifrån oss ligger ”Aguila” med Kjell och Eva. Dom lämnade Lagos för flera veckor sedan och har tagit det lagom lugnt framåt. Nu är vi ikapp dom, liksom vi är ikapp ”Altika”, den schweitziska båt vi lärt känna i Lagos. Vi får SMS från Menorca där ”Apostrof” med Sören och Eivor ligger tillsammans med ”Chesnock”, Carsten och Imbi. Vi har koll på varandra!
Så är det naturligtvis dagliga rapporter till ”Chiquitita”, Sylvia och Arne, via kortvågsradion, med ”Corona AQ”, Pekka och Barbro, som långsamt startar sin resa mot Lagos för att göra samma arbete som vi gjort, dvs bottenbehandling. Sen har vi ”Havets Konung”, Stefan och drottning Pia, på ”Shaddock” som just nu ligger i Köpenhamn på väg till Skottland.

Livet är som vanligt. Lite aktivitet, lite reparation, mycket njuta av tillvaron!

Kapten