Resebrev 46

Levkas 090531

Vi har haft stilla dagar i Preveza nu. Det blev 10 stycken med vilsamt liv. Till slut måste vi ha lite äventyr, så vi lämnar vår trygga kaj och går 9 Nm söderut, till Levkas, där vi tankar och hittar en plats vid en ponton i den stora marinan. Här ligger massor med hyrbåtar, ponton efter ponton, och väntar på glada nordbor som ska segla några veckor. Det var lite mer exotiskt i Preveza, det måste vi erkänna.

Evinrude, vår aktersnurra, är levererad med nytt startsnöre, men ännu inte testad. Jag kollade och rengjorde den under huven och såg då att en elsladd stack ut lös. Alltså ingen kontakt med ena tändspolen! Repareras. Nu tror jag allt ska vara i ordning, men vi kan inte testa förrän vi fått jollen i sjön och det kan vi inte mellan båtarna längs pontonerna. Hopp finns dock att Evinrude lever!

I Preveza hade vi gratisliggande 7 dygn, gratisel från kustbevakningens kabel (vilket ingen brydde sig om) och gratis internetuppkoppling, som verkar vara något staden bjuder på. Det är svårt att lämna en sådan kunglig plats. Dessutom 3 minuter in i gränderna med tavernor och affärer.

Levkas stad och marina ligger längs en kanal som är grävd, ursprungligen 400 f.Kr. och sen renoverad under kejsar Augustus tid och senast 1905, enligt pilotboken. Levkas (Lefkada) betecknas som en del av fastlandet, trots kanalen, i dag. Det intressanta är en pontonbro i norra ändan av inloppet som öppnas varje hel timme dagtid genom att man drar den åt sidan helt enkelt.

Här ligger vi inträngda mellan hyrbåtar och engelska pensionärer och har dyra barer på kajkanten. Det dominerande språket är engelska, precis som i Lagos. Minimiåldern är 65+ så vi passar trots allt in ganska bra.

Internetuppkoppling finns för €12 / 3 dygn, och hastigheten är helt ok. Marinan känns mer skyddad än de marinor vi såg tvärs över bukten i Preveza, så vi ska försöka få pris på att ligga i sjön här juli-augusti, då vi planerar att flyga hem. Sen ska vi kolla vinterpris också, november – mars/april. Och några kilometer härifrån finns en flygplats med charterplan till Sverige, vilket vi ska undersöka närmare.

Känner mig tvingad att beskriva normala dagen för oss.
Uppstigning mellan 09.00 och 10.00 lokal tid, vilket innebär en timme tidigare än i Sverige. Stilla frukost bestående av grekisk lösviktsyoghurt, juice, kaffe och smörgås. Sen vidtar förmiddagen, vilken normalt pågår till efter radioprat med kamrater på kortvågen, 14.30 lokal tid. Efter radiopratet funderar vi om vi ska göra något eller bara vara. Oftast blir det en handlingstur, en promenad eller till och med något ombord som ska justeras/repareras. I dag blev det en promenad genom Levkas stad, en trivsam 1600-tals stad grundad av venetianarna på den tiden dom hade befälet över dessa nejder. Nåväl, när kvällssolen sänker sig och skapar viss svalka kommer frågan: ”Ska vi gå ut och äta?”, vilket vi ännu inte gjort, så vi äter hemma. Kanske blir det sen en kvällspromenad, radioprat 22.30 lokal tid med Mats, Gustav och Helge, och sen är det god natt.
Stilla dagar i Arctic Fox.

Som avslutning vill jag citera texten på en engelsk gentlemans T-shirt:
”I’d rather be in the boat with a drink on the rocks than in the drink with the boat on the rocks”.

Kapten