Resebrev 50

Sista veckorna

Gunilla, redaren, "fyller pension" på gamla midsommardagen. Vi firar den på en taverna i Órmos Vlikho tillsammans med vännerna på Apostrof, Chesnock, La Barca och Meja. Det blir en härlig afton med champagne först på Arctic Fox och sen jolle in till taverna Elena.
Det blev en glad kväll med tal, hurra och mer skumpa som tavernan bjöd på. Och sen bjöd dom på metaxa efter irish coffee. Redaren kände sig mycket glad och firad!

Vi går ut till Meganisi efter den glada festen för att få klart vatten och bad. Charterbåtarna vimlar omkring oss, så det blir bara en natt i Órmos Abelaki. Vi siktar i stället på Kefalonia, men hamnen i Fiscardo visar sig vara lite för trång för oss så vi tvärvänder och går till Vahti på Ithaka, där vi varit tidigare. Träffar återigen flera gamla båtvänner!
Så börjar det bli dags att tänka på refrängen. Vi går norrut efter ett par nätter efter att ha sagt hej till flera vän-båtar. Kommer till Sivota på södra delen av Lefkada, en djup vik med en liten by med tavernor så långt ögat nådde samt som visar sig vara bas för ett av charterbolagen. Svajankrar en natt.

Sen blir det en halvdagtur upp till Preveza för att 1 juli lyfta båten på Aktio Marine. Vi stannar 5 dygn, stökar och städar och tar avsked av Grekland för den här perioden.
Flyg hem med Air Berlin från Prevezas flygplats, 5 min från båten. Vi landar på Arlanda sen kväll efter två byten av plan på hemvägen. Sätter nyckeln i dörren i hemmet 23.30.

Vi planerar redan resan tillbaka om 1½ månad .......

Kapten