Resebrev 52

Corfu 091011

Vi ligger still sedan 5 dagar i en trivsam liten marina i utkanten av Corfu stad. Planerna på att ta oss till Albanien skrinlades när väderläget såg ostadigt ut och vår lust till äventyr har dessutom avtagit ju längre vi är ute. Nu ligger vi pall med el, vatten och wifi och mår gott.

Vi ska lyfta båten om 12 dagar nere i Preveza för att sedan flyga hem till kalla hösten. Känslan inför det är lite dubbel. Visst ska det bli fint att komma till sitt ordinarie hem även om båten verkligen är ett hem för oss också. Träffa släkt och vänner …. Men saknaden över det här livet kommer att göra sig påmint lite då och då naturligtvis.

Bredvid oss ligger f.ö. en brittisk 50-fotare med ett par i 50-60-årsåldern. Dom har legat här och bott i båten i 2 år nu och fungerar mer eller mindre som hamnkapten.

Mandraki Marina heter hamnen. Det är egentligen en privat marina men i mån av plats kan man få ligga där. Den ligger på nordsidan under det yttersta, gamla fortet och vi måste passera genom fortet för att komma in i stan. Ovanför oss, i en renoverad byggnad, finns ett musikkonservatorium. Stundtals strömmar njutbar musik ner till oss, stundtals sopraners skalövningar, vilket inte är speciellt njutbart.

Dagarna går stillsamt med pyssel med båten, långa promenader i Corfu gamla stad, eller bara sitta och läsa.

På vägen hit från Preveza gick vi till Paxos och Antipaxos. Den mindre ön, Antipaxos smög vi förbi och tittade på två möjliga dagankringsplatser. I en bukt på norra Paxos blev vi kvar ett par nätter. Den lilla byn, Lakka, var riktigt trivsam och vattnet i bukten helt kristallklart. När vi sen tuffat de 2 timmarna till Corfu hade vi turen att få denna kungliga plats i Mandraki Marina, hänvisade av det engelska paret, Chrissy och Ian på båten ”Leisure Island”. 35€ per dag. När vi sedan gjort vår första promenad i stan var vi sålda och, som sagt, oroligt väderläge, låg äventyrslusta och det trivsamma vi mött här gjorde att planen ändrades.

Så var det med det. Det finns inte mycket mera att förtälja.

Kapten