Resebrev 2, 12-05-12

Position: Marina de Lagos, Portugal

Ligger i Lagos sedan 4 veckor. Båten har fått ett riktigt lyft i vinter. Men mycket annat återstår att göra innan vi kan lätta och gå ut på Atlanten igen. Vi ligger 3 veckor, nästan, utanpå en katamaran vid varvet Sopromar. Har ofta en båt utanför oss som också rustas, så vi väcks på mornarna av klampande steg över däck. Men vi tar det med jämnmod.

Allt beställt arbete är klart. Dock tillkommer en del, som tex 100 m ankarkätting, för den gamla är oerhört rostig. Det tar mer än en vecka innan den levereras från Spanien. Och vi kommer på att en fjärrkontroll till ankarspel och bogpropeller inte skulle vara helt fel, så den kommer småningom också.

Allt är mycket professionellt gjort av hantverkarna på Sopromar, så vi betalar utan att sucka det minsta, trots att det är en mindre förmögenhet. Vår båt, Arctic Fox, har fått grundlig service, vilket känns tryggt. Vädret har inte varit det bästa. Hård, kall vind och ideliga regnskurar ända till tisdagen 8 maj, då vädret skiftade totalt. Från 15 grader till 30 på ett par timmar. Och vinden lägger sig någorlunda.

I skrivande ögonblick ligger vi i Marina de Lagos. Vi har betalat för 9 dygn, lågsäsongspris, och det är den lägsta kostnad vi haft på flera år i en marina, 27€ per dygn inklusive el, vatten och wifi.

Nu är vi mogna att ta skuttet (450 Nm) till Madeira.

Kapten